ALFAB LEDER GT MÄSTERSKAPET

Tre racehelger av fem är avklarade och ALFAB leder svenska GT mästerskapet.

Grunden till framgångarna är Mathias förmåga att tillsammans med Andreas leverera en perfekt bil som förvaltas på bästa sätt av Daniel och Erik. Team ALFAB har visat sin styrka.

Första racehelgen på Knutstorp sattes teamet på stor prövning med både regn och ny bil. Pole i regn och även seger i race 1 var starka förarinsatser. Tyvärr drabbades vi av ett kylarproblem i ledningen under race 2.

Falkenberg såg på pappret ut som ren uppvisning med dubbla segrar. Sanningen var den att teamet låg 0,5 sek bakom på fredagens träning och beslöt att tillsammans ändra hela bilens inställning. Det visade sig vara helt rätt beslut och pole och dubbla segrar blev Falkenbergs sköna belöning.

Karlskoga visste vi redan att förarna håller toppklass, så känslan var bra. Tyvärr fick vi ännu mer vikt och bilen vägde tom 1545 kg vilket innebar en startvikt på sjuka 1720 kg. Även höjd bil enligt reglementet och sedvanliga 429 hk gjorde att teamet och framför allt förarna ställdes på hårda prov. Andreas och Mathias levererade en bra bil och Daniel och Erik gjorde en stark insats som visade teamets klass med ytterligare pole och dubbelseger.

Nu återstår Anderstorp 1-2/9 samt STCC Grande Finale på Mantorp 15-16/9. Två fina banor som teamet vunnit på många gånger.Vi känner oss laddade och starka. Vi behöver ert stöd för att fortsatt prestera på topp – visst kommer ni och hejar fram oss!?