VENI, VIDI, VICI

ALFAB Racing tar första platsen på Mantorp Park efter en spännande final i Swedish GT-finalen.

 

Efter en tids uppehåll var det dags för ALFAB Racing att åter igen kasta sig in i hetluften och det gjorde man med bravur. Träningen och kvalet stördes dock av elfel som gjorde att Audin inte kunde varvas. När det endast återstod 3,5 minuter av kvalet gick Team ALFAB Racing ut och kunde på kvalets sista varv sätta pole med 0,2 sekunders marginal.

 

Normalt startar alltid Erik, men då Daniel även skulle köra Thundercars direkt efter fick han starta. Han är känd för bra starter, men denna dag var inte starten den bästa och många var förvånade när Cralle fick ligga före i 4 varv. Sedan visade dock Daniel ”SS” Roosen var skåpet skulle stå och var närmare 1 sek snabbare än Cralle per varv. Tyvärr fick vi inte så mycket nytta av det då det blev saftycar, men en lucka på 10 sekunder kunde superRoosen dock bygga upp innan bytet till Erik. Efter ett perfekt byte var det sedan Eriks tur att visa vart skåpet skulle stå och var 0,3 sekunder snabbare än Brunstedts snabbaste varv och lyckades totalt vara ca 8 sekunder snabbare på sin hela stint vilket innebar en seger med hela 18 sekunder över märkeskollegan och 12 sekunder till bra körandes Mäkinen/Rydman i en Ferrari.

”Alla vet att vår Daniel Roos är en världsförare som han återigen fick visa. Därför var det fantastiskt skönt att min körning var så bra och att jag trots uppehållet fick visa att jag är snabbare än Brunstedt som kört R8 hela säsongen. Hela helgen kördes för vår avlidne Åke Larsson. En kämparinsats av hela teamet med imponerande resultat. Stort tack till sponsorer och tillresta supporters!” säger en stolt Erik.

 

Stort tack till 3EL AB som sponsrade detta event och tack alla ni fantastiska supportrar som kom och gav oss stöd!