TOTALSEGER OCH MÄSTARE PÅ MANTORP

Fredag eftermiddag hämtade vi ekipaget hos vår partner Levin Racing. Sedvanliga finjusteringar gjordes utav Mathias och Andreas under kvällen.

Lördagens test flöt på bra med stabila tider. Kvalet var bra, men både Daniel och Erik hade varv som var 0,5 s snabbare, men trafik eller mindre miss gjorde att det blev P2 och P3.

När starten gick i Race 1 visade Daniel sin styrka på kalla slicks. Snabbt om övriga och kunde ta en ledning i klassen med 2-3 sekunder. När Maseratin fått upp värmen låg den sedan som ett plåster i 25 minuter med bra tight racing. Förarbytet gjordes samtidigt som en mindre regnskur kom över Mantorp Park. Det i kombination med servohaveri på Maseratin gjorde att vi plötsligt fick en skön ledning som vi kunde bevaka in över målflagg. Totalseger i Race 1 var inte bara skön utan väldigt viktig, då den innebar att vi plötsligt hade mästerskapet helt i egna händer.

Race 2 blev bara en transportsträcka att ta sig i mål för att vinna mästerskapet, så efter 52 långa minuter passerade vi mållinjen som segrare i mästerskapet.

Första gången en GT4 tar en totalseger och vi är mästare 2016 – vilken helg för härliga Team ALFAB!

GALLERI