Succéstart på tävlingssäsongen för ALFAB Racing i Swedish GT!

I helgen hade Swedish GT säsongspremiär på den forna F1-banan Anderstorp Raceway. ALFAB Racing ställde upp med den för året ny införskaffade Porsche Cayman GT4 och förarna var Erik Behrens och Daniel Roos.

IMG_20160618_121855Tävlingshelgen började med ett träningspass på lördag förmiddag, resultat för teamet blev en sjätteplats. Det något blygsamma resultatet berodde på tekniska bekymmer med den nya bilen, vilket även resulterade i att Erik inte fick någon tid att testa bilen.
Vid lunchtid var det dags för kval. Kvalet i Swedish GT är uppdelat i två stycken delar, á 14 min. Den första delen körs av PRO-föraren och den andra av AM-föraren. Daniel som är teamets PRO-förare lyckades med den fina bedriften att kvala in som trea, vilket alltså blev startpositionen i race 1. Erik som körde andra delen av kvalet lyckades även han – trots inget test på förmiddagen – kvala in som trea!
– Genom att starta trea i båda racen har vi ett bra utgångsläge för att slåss om segern i båda racen. Jag är framförallt nöjd med Eriks fina prestation. Att kvala in trea utan att ha testat bilen på banan anser jag vara en väldigt bra prestation, säger teamets raceingenjör Andreas.

Race 1 – som är 60 minuter långt – ägde rum på lördag eftermiddag. Ett stort samtalsämne inom teamet innan start var vädret. Mörka moln formerade sig över banan och risken för regn var uppenbar, lyckligt nog höll sig regnet borta och racet kunde genomföras i torrt väglag. Daniel startade racet och gjorde en kanonstart! Dock spolierades den fina starten av att en Ferrari 458 fick ett motorhaveri 4 kurvor efter start, vilket tvingade ut säkerhetsbilen. Saneringen av olja och kylvätska från banan tog en bra stund och efteråt var banan hal i den sektionen. När det var dags för det obligatoriska förarbytet slogs ALFAB Racing om en pallplacering. Erik gjorde ingen besviken utan körde fort och presterade jämna bra varvtider och säkrade en andraplats i årets första race för ALFAB Racing!

IMG_20160619_141705På söndagen kördes race 2. Denna gång startade Erik racet och längden på racet var 30 minuter. Efter en mycket bra stint lämnade Erik över till Daniel, positionen då var trea i racet.
– När Daniel körde ut efter depåstoppet skrek jag över radion att nu är det bara att bomba låga varvtider och jaga ifatt ledaren. Sen blev det ju återigen säkerhetsbil, vilket denna gång var bra för oss, förklarar Andreas.
Omstarten gick och Daniel gjorde processen att köra om konkurrenterna kort, efter endast 3 kurvor var han uppe i ledning och utökade detta varv efter varv.
– Daniel Roos när han är som bäst, lite som Charlotte Kalla, båda är grymma i jaktläge. Fenomenalt, säger Erik om sin förarkollega.

Summerat för första tävlingshelgen vinner ALFAB Racing ett race och kommer två i det andra. Ett riktigt succéresultat!

ALFAB Racing vill även ta tillfället i akt och tacka för alla glada hejarop från sina kunder och vänner, vi hoppas att få se er igen på Falkenberg i början av juli.

IMG_20160619_142106