Seger i Kanonloppet för ALFAB Racing!

DSC_3766I helgen kördes det prestigefyllda och anrika Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion. Det var tävlingshelg 3 av fyra för ALFAB Racing i Swedish GT. Teamet behåller förstaplatsen i GTB-mästerskapet efter en seger och en andra plats i helgen.

Race 1 som kördes på lördag eftermiddag blev en händelserik historia. Innan start tornade mörka moln upp sig runt Karlskoga motorstadion. Starten gick då banan var torr och inget regn föll från himmelen, detta kom att förändras efter några minuter. Förare Daniel berättar:
– Starten gick när det var torrt och från vår tredje startposition i klassen tog jag det lugnt. Vi såg ju på himlen att den inte var så blå längre. Det var väldigt mörka moln som fanns runt omkring oss. Jag och Andreas pratade om olika scenarion innan start. Andreas lämnade mycket upp till mig att bestämma, han sa att det är ju jag som gör bilen och känner hur vätan på banan påverkar greppet. Det blev riktigt tufft efter 10-15 minuter men jag beslöt mig för att köra vidare med slicks trots att det regna.

Daniel växlade över till Erik i ledarposition och Erik blev direkt satt under hård press från Ricknäs i deras Porsche 911 GT3 Cup. Erik svarade upp bra och körde väldigt bra, han skapade en lucka och höll ut till målflaggan som ALFAB Racing korsade som förste bil i GTB-klassen. Seger för ALFAB Racing!

DSC_3759Race 2 som kördes på söndagen gick däremot i strålande väder. Återigen startade ALFAB Racing från tredje startruta och Erik gjorde en kanonstart, han avancerade direkt en position! Erik skapade en lucka till bakomvarande bil och utökade varv efter varv, dock utan att närma sig ledaren i klassen. Efter depåstoppet kom Daniel ut som andra bil i klassen på banan, med ett avstånd på ungefär 10 sekunder upp till ledande Lilja i Maseratin.
– I race 2 kunde vi inte matcha Lilja i hans Maserati. Han kör bilen själv och byggde upp avståndet när han körde mot AM-förarna. Vi lyckades ta en fin andraplats och det blev en väldigt lyckad helg för oss, säger raceingenjör Andreas.

ALFAB Racing går in i sista tävlingshelgen på Mantorp Park som ledare av mästerskapet. Avståndet ned till tvåan är 14 poäng och avslutningen på säsongen kommer bli spännande! Tävlingen på Mantorp Park äger rum första helgen i oktober (1:a oktober för att vara exakt).

Som vanligt vill ALFAB Racing rikta ett stort tack till våra trogna supportrar, kunder och vänner. Följ oss på Instagram under @alfabracing. Vi syns på Mantorp Park i oktober.  (ALFAB mössor kommer att delas ut till supportrar som dyker upp).

 

Galleri