Klasseger för ALFAB Racing i Paul Ricard 24h race.

ALFAB Racing vill börja med att skicka sina kondoleanser till de drabbade av det hemska terrordådet som ägde rum i Nice. Våra tankar går till det drabbades familjer och invånarna i Nice.

I helgen deltog ALFAB Racing i det prestigefyllda 24 timmarsracet på tävlingsbanan Paul Ricard. Banan som är belägen mellan Marseille och Toulouse i södra Frankrike ägs av F1-legendaren Bernie Eccelstone. Banans längd är drygt 5,8 km. Till start kom 53 stycken bilar, fördelat på nio olika klasser. ALFAB Racing deltog i klassen SP3.

IMG_4747
Förare av ALFAB Racing’s Porsche Cayman GT4 i detta långlopp var förutom ordinarie Erik Behrens och Daniel Roos även Anders Levin och Fredrik Ros. Anders Levin driver till vardags Levin Racing i Kungsör. Levin Racing är specialiserade på att optimera gatbilar, framförallt bilar av märket Porsche. Anders har gedigen erfarenhet från långlopp, han har bland annat deltagit i flera 24 timmarsrace på Nürburgring. Fredrik Ros, äldre bror till Daniel, har bland annat vunnit Porsche Carrera Cup Scandinavia 2 gånger och Camaro Cup en gång. Till vardags arbetar Fredrik som bilförsäljare på Citybil i Bromma.

Teamet hade även fått förstärkning av Lars Romeling, Filip Romeling, Jonas Billberg, Johan Skyllqvist, Rasmus Hall och Zac Thaveesak Sanid.
– Det är kul när teamet växer och personerna som kommer in bidrar med bra attityd, kompetens och en positiv energi. Samtidigt krävs det mer i form av planering av mat och logi. Det blir ett ganska stort pussel att organisera, berättar Andreas.

Loppet började kl 14.30 i lördags och målgång var alltså 24 timmar senare. I början av loppet rullade allt på utan problem, efter ungefär 6 timmar börjar elektriska fel på bilen komma. Bland annat var det problem med bland annat ABS och ESC. 
– När felen på ABS och ESC började blev jag riktigt orolig, sådana fel är väldigt svårlösta då det kan vara allt från en bugg i mjukvaran till defekta kontakter. Jag är väldigt glad att det självläkte under natten, dock är det oroväckande för framtiden och vi för en tät dialog med Porsche Motorsport och Manthey-Racing för att rätta till problemet, säger Andreas.

Under natten var det en tät kamp med en BMW från Holland om första platsen för ALFAB Racing. På morgonen tvingades konkurrenten till ett extra depåstopp och då övertogs ledningen av ALFAB Racing. Den släpptes aldrig utan Erik fick ta bilen i mål som segrar i klass SP” och 18:e bil totalt. 
– Ett extremt bra resultat för oss. Jag är väldigt glad, helt otroligt, berättar en överlycklig Erik. 

Nästa stopp för ALFAB Racing är Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion i mitten av augusti.

Nästa långlopp för teamet blir 24h Dubai i början av januari 2017.

IMG_4742 IMG_4746