Alfab Racing redo för Dubai 24H

Efter 2014 års framgångar i Europeiska GT4 serien utmanar nu Alfab Racing den krävande 24-timmars tävlingen i Dubai.

Det har hela tiden funnits i teamets kalender så redan när bilen inhandlades av Aston Martin Racing var det med sikte på tävlingen. Bilen har förutom största möjliga långloppsbromsar, bästa kylarpaketet även AC för att hålla temperaturen i kupén på en behaglig nivå för förarna.

Bilen har av teamets chefsmekaniker Mathias Klint fått en grundlig genomgång där hela bilen varit i molekyler för att sedan plockas ihop igen.

 

 

Att göra en stor satsning på ett 24-timmars race kräver också fler förare och erfaren personal så redan tidigt under säsongen föddes iden att förarna Henric Skoog och Patrik Skoog från PFI-racing skulle kunna vara den perfekta kombinationen för Alfab´s förarlineup. ”Nu blandar vi det bästa av två världar” säger Alfab Racings teamchef Marcus Fasth med ett leende.

”Vi har Erik som körde här redan under 2014 med erfarenhet av både bil och bana, Daniel som kommer vara vår referens vid allt inställningsarbete, Patrik som har erfarenhet av både Nurburgring 24H och åkte redan 2012 med Alfab Racing i Spa 24H. Dessutom få med lite av Sveriges racingframtid med Henric Skoog som haft en fantastisk utveckling senaste året i Clio Cup och Swedish GT” gör att hela satsningen känns något extra säger Marcus och tillägger att vi också kan bygga ett bra supportteam av personal från både Alfab Racing & PFI Racing för att göra denna satsning till något unikt.

Förarna har alla haft inviduella uppgifter inför tävlingen på samma sätt som personal förberett bil, utrustning & race-strategi. Det har varit både fysiska aktiviteter och körning i simulatorer för att vara bäst möjligt förberedda.

Under inledningen av veckan har teamets personal och förare haft några dagar i Dubai tillsammans för att acklimatisera sig till klimatet och ha lite teambuilding aktiviteter.

Teamet går nu in i racemode och under tävlingens första dag besiktigades bil och utrustning färdigställdes av personal.

Förarna gick en trackwalk och bekantade sig med den drygt 5-kilometer långa banan.

Nu väntar teamet spänt på första träningpasset som går av stapeln på torsdag den 8:e Januari klockan 11.30 lokal tid (08.30 svensk tid) som sedan under torsdagen följs av kval och mörkerträning.

På fredag 14.00 (11.00 Svensk tid) går starten på 24-timmars racet och hela tävling livesänds på Motors TV www.motorstv.com & streamas på tävlingens hemsida www.24hdubai.com där även livetider finns.

Kommentarer och live-uppdateringar och från teamet kan ses på www.facebook.com/PFIRACING

Håll tummarna för oss i Alfab Racing!