Alfab Racing mot klassiska Le Mans – en dröm för vårt team

Efter 2014 års framgångar i Europeiska GT4 serien startade Alfab Racing i Januari 24-timmars loppet i Dubai där man efter att i tidigt av loppet varit i ledning i GT4-klassen tvingades bryta efter 18 timmar med tekniska problem.

Teamet gjorde en kämpainsats då vi redan efter 4 timmar såg de tekniska problemen och jag trodde aldrig vi skulle hålla igång bilen så länge som vi gjorde säger Alfab Racings Teamchef Marcus Fasth.

Både team och förare gjorde en allt rätt med förberedelser-genomförare och med över 90 bilar på banan fanns det inte en skråma på bilen vilket visar vilken klass förarna Erik Behrens, Daniel Roos, Henric Skoog och Patrik Skoog håller internationellt. Synd att vårt material inte höll hela vägen men så är det ibland i en materialsport konstaterar Marcus som trots brutet race var väldigt nöjd med teamets insats.

Teamets Aston Martin anlände till Alfab Service lokaler i Västerås någon månad senare och man kunde konstatera ett brustet lager i växellådan gett dem de tråkiga problemen i Dubai. 

Alfab Racing ville nu ha en ny utmaning och när då inbjudan kom från Aston Martin racing att delta i Aston Martin Racing Festival i samband med klassiska 24-timmars tävling på Le Mans gjordes planen för att på bästa möjliga sätt kunna utmana om segern.

Att få delta i ett race i samband med Le Mans 24-timmars är en dröm för hela vårt familjebaserade team säger teamets ägare Erik Behrens som till fullo stöttat den plan som teamet lagt fram för bästa möjliga förberedelse inför Le Mans. 

Därav åkte motor och växellåda ur teamets Aston och skickades för renovering hos Aston Martin Racing i England. Teamets chefsmekaniker Mathias Klint plockade som många gånger förr ner bilen i bitar för att på bästa sätt eliminera eventuella felkällor efter totalt 25-timmars hård och varm körning i Dubai.

För några veckor sedan anlände motor och växellåda från Aston Martin Racing och för några dagar sedan avslutade teamet en shake down på Mantorp Park där Erik Behrens och Alfab Racing åkte fortare än något annat team gjort i Sverige med en Aston Martin GT4.

 

 

 

 
 

 

 
 

Teamet kommer under helgen att lämna Sverige med kosan styrd mot Le Mans där man kommer stöta på motstånd av dryg 20 andra Aston GT4 team från hela världen.

 
 

Aston Martin Racing Festival börjar på onsdag förmiddag med besiktning/anmälan och på onsdag kväll kommer första testpasset köras med start 20.30.

Under torsdag förmiddag blir det service på tävlingsbilar och på torsdag eftermiddag kommer det var kval vid 17.30

Fredag förmiddag ägnas åt att ta hand om teamets gäster och avslutas på eftermiddagen med den stora förarparaden.

På lördag blir det tidig morgon att få både förare och bil i bästa möjliga form då starten på det 45-minuter långa racet startar 11.15 för målgång exakt klockan 12.

Alfab Racing kommer sedan tillsammans med sina gäster åtnjuta 24-timmars racet i Aston Martins exklusiva VIP-områden med egen del av banan, egen balkong över start/mål och dessutom guidade turer i fabriksgaragen hos Aston Martin Racing. 

Ni kan läsa om tävlingen på www.24h-lemans.com/en/  och följa Alfab Racings framfart.