Alfab Racing i dubbel Pole & dubbla pallplatser på Paul Richard

Som vår förra rapport avslutades handlade det om att Alfab Racing haft stolpe ut senaste racen men kämpat och inte gett upp… I helgen kom belöningen för teamets insatser och målmedvetna arbete att slåss i toppen av Europeiska GT4-mästerskapet.

Vår buss anlände på onsdag kväll och teamets mekaniker Mathias & Tony ställde allt färdigt när resterande teamet anlände på torsdag natt.

Paul Richard är en fantastisk anläggning belägen på den Franska sydkusten endast 15 minuters från små pittoreska byar där både ortsbefolkning och turister njuter av söderhavsklimat.

Banan är 5,8km lång med både snabba och långsamma partier och gedigna avåkningszoner då banan även används för utvecklingsprovning för bilindustrin.

Alfab Racing satte redan under första testpassen full fart framåt med att förarna Erik Behrens & Daniel Roos körde in sig på banan som var ny för de båda och teamet. Sedan följe justeringar av setup och kontroll av däckslitage som skulle vara ett betydande inslag under de långa och varma racen, asfalten hade temperaturer upp mot 50 grader.

Teamet var också delaktiga i inspelningar av kommande TV-sändningar från tävlingarna där GT4-organisationen gör promotion för serien och årets Europafinal som kommer hållas på Monza i slutet av Oktober.

När kvalet inledes på lördag morgon var det med teamets PRO-förare Daniel Roos bakom ratten som tidigt satte ett snabbt varv som vi trodde skulle räcka hela vägen till Pole Position. Dock ville Camaro-föraren Duncan Huisman annorlunda och utmanade vilket gjorde att vi halvvägs in i kvalet låg på en andraplats. När Daniel fick reda på detta bestämde han sig att göra ytterligare ett försök, letade lucka i trafiken och sedan visade Daniel prov på den klass han har och gjorde ett fantastiskt varv som gav Alfab Racing sin första Pole Position i GT4-serien med den ynka marginalen av 5 hundradelar.

När andra delen av kvalet inleddes för AM-förarna var det en sammanbiten Erik Behrens som tog sig an vår Aston Martin. Redan vid första passeringen såg teamets Erik beslutsamhet och några varv senare satte han den snabbaste tiden som sedan stod sig kvalet ut och säkrade därmed teamets andra Pole Position för säsongen.

På söndagen var det dags för race, under kvällen innan hade service gjorts på bilen med både byte av hjullager, drivaxlar och allt sådant som man vill ha i perfekt skick inför ett varmt och krävande race.

 

{gallery}paul{/gallery}