Alfab Racing hade farten på Spa men resultaten gick stolpe ut

Tredje tävlingen i Europeiska GT4 mästerskapen kördes på anrika Spa Francorchamps i Belgien som förlopp till Spa 24-timmars som firade 90-års jubileum. 
 
Alfab Racing skulle för första gången i årets serie köra på en bana som man tävlat mycket på innan, som både team och förare har mycket positiva minnen från.
 
Teamets förstemekaniker Mathias gjorde en grundlig genomgång av bilen innan avfärd så vår Aston Martin var i toppskick och väl på plats på Spa var alla förväntansfulla.
 
Redan under förta träningen visade Alfab Racing sin speed och var direkt uppe i toppen, endast små justeringar på vår Aston innan kval resulterade i start från första 2 leden i båda racen, imponerade insats av våra förare Daniel Roos & Erik Behrens.
 
I Race 1 gjorde Erik en kanonstart och avancerade till ledningen i loppet. Samtidigt som GT4-serien körs är även Ginetta-serien på banan vilket gör att två olika serier kör samtidigt. Detta kan ibland vara lite störande så de olika biltyperna är olika snabba i partier på banan så det gäller att planera sin körning. Erik släppte rutinerat förbi ledande Ginetta på de kurviga partierna på banan men efter Eau Rouge visade vår Aston sin potential och accelererade förbi på långa rakan. Nu bar det sig inte bättre än att den sydamerikanske Ginetta-piloten i nästa kurva gjorde ett dumdristigt försök att bromsa sig förbi och kom farande över gräset och träffade vår Aston i sidan och Erik snurrade flera varv på banan. Det var bara att bryta racet med stukad fälg och karosskador.   
 

Hela teamet var revanschsugna till Race 2 och Daniel gjorde från första led inga misstag utan körde sin stint kontrollerat och behärskat och gav vid vårt depåstopp över bilen till Erik med några sekunders marginal upp till ledarna. Teamet försökte på bästa sätt optimera vårt depåstopp men var 84 tusendelar för snabba ut från depån. Vi slutade på placering två i racet men efter domarnas överläggning kom en timma efter racet beskedet att vi fick 60 sekunder tidstillägg vilket gav oss en fjärde plats… Hade bestraffningen kommit under racet hade teamet säkert kunnat bärga en tredjeplats…
 
Hela teamet tar till nästa race på Paul Richard med sig de bra förberedelserna, den snabba farten i kval och race och att aldrig ge upp!
 
Under helgen hade vi också förmånen att besöka Aston Martin Racings satsning på 24-timmars racet. Vi fick ett vänligt mottagande av Aston Martins chefsingenjör och tillbringade några timmar i deras depåbox för att se & lära inför framtiden, vem vet en Vantage V12 GT3 är inte fel att ha i garaget… ☺
 
 
{gallery}SPA2014{/gallery}