Alfab Racing gör sig redo för Europeiska GT4

Sedan beslutet togs Av Alfab racing i Januari att anta utmaningen i Europeiska GT4 mästerskapet har teamet varit upptagna med planering och förberedelser.

Det handlar både om att skapa rätt team setup och även förbereda verktyg och utrustning för strid säger teamchef Marcus Fasth.

Vi är glada att ha både Mathias Klint och Robin Westerlund i vår team setup. Tillsammans med teknisk support från Aston Martin har vi har ett dedikerat team för arbetet runt bilen säger Marcus.

Mathias har en bakgrund i Polestar racing i både STCC och WTCC , Robin har tidigare supporterat GT-racing i norra Europa och tillsammans med Aston Martin Racings erfarenhet av Vantage GT4 detta kommer förhoppningsvis att få oss att hitta farten på nya europeiska banor på en snabbt och effektiv sätt .

Alfab Racing kommer lördag den 5 april ha en Kick Off i Alfab Service anläggningar i Västerås för att testa all utrustning och infrastruktur.

Basen för teamet under alla tävlingshelger blir Alfab´s teambuss som har både lounge yta och separata sovplatser för alla i teamet. Bussen kommer under säsongen att transportera teamet genom Europa till alla tävlingar och test.

 

På Aston Martin Racing i Banbury tillverkas Alfabs nya tävlingsbil och är just nu i måleriet efter installation av säkerhetsburen.

Vi ser verkligen fram emot för det första testet av den nya bilen säger förare och teamägare Erik Behrens som redan kört flera timmar i en Vantage GT4 under Dubais 24H race i Januari i år .

Nya uppdateringar från teamet med förberedelserna inför säsongen kommer att lanseras veckovis på Alfab racings webbsida, www.alfab.se/racing