Alfab Racing fortsätter på pallen i Europeiska GT4

Andra tävlingen i Europeiska GT4 mästerskapen kördes på Zandvoort-banan i Holland. Tävlingarna kördes som en del av Zandvoort Masters som är en stor tävlingshelg där även Blancpain Sprint Series, Carrera Cup var på plats under helgen.

Teamet var på plats under torsdagen med förberedelser av bil inför den stundande träning som startade på fredag morgon. Teamet var väl medvetet om att slå ur underläge då Zandvoort är hemmabana för många av teamen i Europeiska GT4 så målsättningen var att plocka så många poäng som möjligt under helgen.

Träningen under fredagen flöt på som planerat men inte så långa pass att man hinner arbeta med större justeringar av bilen, träningarna är mer en funktionskontroll och möjlighet för förarna att köra in sig på banan.

På lördagen var det dags för kvalificering och teamet hade under föregående kväll gjort justeringar på bilen. Både bil och förare presterade och gav teamet placeringarna långt fram i startfältet.

Race 1 kördes på lördag eftermiddag. Erik som startade gjorde en kanonstart och avancerade i fältet. Efter 15 minuters körning blev det bärgningar ute på banan och startfältet samlades ihop bakom säkerhetsbilen. När det återigen blev omstart så gjorde Erik ytterligare några varv innan det blev dags för depåstopp och lämna över bilen till Daniel. Under depåstoppen måste teamet vara i depå under en minimitid som är något längre än vi är vana vid under våra tidigare racingäventyr. Tyvärr gjordes ett misstag och Daniel som hoppat in bakom ratten släpptes i väg för tidigt. När bilen kom ut på banan insåg vi vårt misstag och det resulterade i en ”stop & go” så bilen fick återigen tas in i depå för att ta vårt straff. Daniel gjorde sedan en fint stint ute på banan och vi korsade mållinjen på en 5:e plats och tog härliga poäng i mästerskapet.

Race 2 gick på söndag eftermiddag och Daniel var den startade i vår fina Aston Martin. Daniel gjorde återigen en kanonstart och under hela sin stint krigade han upp i toppen av fältet. När bilen lämnades över till Erik gjorde inga misstag i depån utan Erik kom bra ut i fältet där det nu bjöds på bra racing om platserna 2-5 så det var spänd väntan om hur racet skulle utvecklas. Erik gjorde en fin insats och tog vår Aston Martin över mållinjen på en tredjeplats och vi får även denna helg kliva upp på podiet.

En strong insats av teamet gör att vi ligger på en tredjeplats i team-mästerskapet och att Erik/Daniel ligger på en femteplats i Pro-mästerskapet. 

Nu ser vi fram mot tävlingen på Spa som körs ihop med klassiska Spa 24H och en bana som både våra förare och team tävlat på innan.

 

GT4 European Series officiella webbplats, uppmärksammar ALFAB Racing efter helgens insats, läs mer här!

 

 

 
{gallery}zandvoort{/gallery}